Benodigdheden

  • 400 gram  Gruyère
  • 400 gram   Emmentaler
  • 1 glas  Droge witte wijn
  • 1 teentje  Knoflook
  • 1 eetlepel  Maïzena
  • 1 borrelglaasje  Kirsch
  • 1 mespunt  Nootmuskaat
  • paar druppels  Citroensap

Bereidingswijze

  • Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook
  • Maak de maïzena aan in een kopje met wat wijn en de citroendruppels
  • Doe de rest van de wijn in de fonduepan en breng dit tot het kookpunt
  • Voeg de kaas beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren
  • Voeg de maïzenaoplossing toe en blijf roeren
  • Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat en maak het af met de Kirsch
  • Als de massa glad is, eetsmakelijk!

Fondue is lekker met stokbrood maar ook met bijvoorbeeld stukjes appel, champignons, paprika, bloemkool of tomaat.

Related Projects