Ingrediënten

  • 300 gram Tynjetaler
  • 300 gram Beemster X-O
  • 3 eetlepels kirsch
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • eetlepel maïzena
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 groot stokbrood

Bereiding (voor 4 personen)

De knoflook halveren en de caquelon (aardewerk fonduepan) ermee inwrijven. De beide kaas-soorten raspen. De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen. De kaas toevoegen en onder voortdurend roeren laten smelten. Het kaasmengsel niet laten koken. In een kopje de maïzena met de kirsch losroeren en dit door het kaasmengsel roeren tot er een homogene massa ontstaat. De fondue op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en hem aan tafel op een brander of andere warmtebron zetten. Aan een fonduevork stukjes brood prikken en dit in de saus dopen.

Related Projects