Deze kaas rijpt in alle rust

Als de kaas gemaakt is, en dat gebeurt nog heel ambachtelijk, krijgt ze de tijd om rustig te rijpen op houten planken. De juiste temperatuur, de goede luchtvochtigheid en goede verzorging van de kaas zijn van belang om de unieke smaak en smedigheid te ontwikkelen. Door het grote formaat van Beemster van ‘t mes, 16 kilo in plaats van 12 kilo, rijpt de kaas geleidelijker dan het kleinere 12 kilo model. Dit geeft de kaas nog meer smaak.

Beemster van ’t mes

Ongekende smedigheid

De smedigheid van de kaas is een typische kaasterm die de textuur van de kaas omschrijft. Als een kaas goed van smedigheid is, dan is deze zacht romig, maar toch veerkrachtig. Alleen wanneer de smaak en smedigheid optimaal zijn, de kleur goed is, het formaat klopt en de korst geen vlekjes heeft, mag de kaas Beemster van ‘t mes heten. Om dit te bepalen wordt iedere week de kaas gekeurd. Wij nodigen u van harte uit om zelf te komen keuren en uw favoriet te kiezen

– Ons Assortiment –

Beemster van ‘t mes is verkrijgbaar in de leeftijden Jong t/m Oud. Daarnaast hebben we ook een assortiment heerlijke 35+ kaas en komijnekaas. En voor de liefhebbers de Oud, de 2 jaar gerijpte Klassiek en de 3 jaar oude X-O brokkelkaas. Natuurlijk vers van ‘t mes!

  1. De Beemster van ‘t mes 48+ kaas. Verkrijgbaar in Jong t/m Extra Belegen. Een verwennerij voor op de boterham.
  2. De Beemster van ‘t mes Graskaas. Herkenbaar aan het frisgroene etiket. Bereid van de eerste weidemelk van het jaar. Verkrijgbaar van mei t/m augustus.
  1. Een bewuste keuze: Beemster van ‘t mes 35+. Deze kaas is 32% minder vet dan 48+ kaas. Verkrijgbaar in Jong Belegen t/m Oud.
  2. Tijdens de bereiding voegt de kaasmaker wat komijn toe. Dat geeft deze 48+ kaas een heerlijk mild kruidige smaak. Verkrijgbaar in Jong t/m Oud.
  1. Beemster van ‘t mes Oud heeft 1 jaar gerijpt op houten planken. Een topper op de boterham, een heerlijke toevoeging in uw favoriete gerecht.
  1. Beemster van ‘t mes Klassiek is een 2 jaar oude kaas met karakter. Een heerlijk pikante smaak, bijzonder smakelijk op een kaasplankje. Geniet!
  2. Beemster van ‘t mes X-O ligt maar liefst 3 jaar te rijpen, voordat u er van kan genieten. Proef nu!