We eten in Nederland steeds vaker geitenkaas. Gewoon op brood of verwerkt in heerlijke recepten. Met het eten van Blije Geit geitenkaas maakt u niet alleen een lekkere, maar ook een bewuste keuze.

Waarom is geitenkaas wit?
In het gras wat geiten en koeien eten, zit de stof caroteen. De geit zet de caroteen zelf in de maag om tot vitamine A. Dat doet de koe niet en daarom zit de gele kleurstof van de caroteen nog in de melk van de koe en in de geitenkaas niet. Dit kleurverschil zie je terug in de kaas.

Dierenwelzijn en natuur
Onze Blije Geit geitenkaas wordt bereid met melk afkomstig van geitenhouderijen waar aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn en natuur.

Licht verteerbaar
Doordat de vetmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan in koemelkkaas, is geitenkaas lichter verteerbaar. Hierdoor past geitenkaas in een caloriebewust eetpatroon.

Vegetarisch
Deze geitenkaas is bereid met vegetarisch stremsel, waardoor onze geitenkaas geschikt is voor een vegetarisch menu.

 

Oud
Mooie rijpingskristallen sieren Blije Geit Oud. Een echte smaakmaker op een Hollands kaasplankje.

Related Projects